Author Topic: Conductor will not connect.  (Read 6220 times)

Offline sebjsan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 438
  • Sebastian from California
Re: Conductor will not connect.
« Reply #15 on: November 26, 2013, »
I had similar issue. Reflashed card  to 16kb and all good here.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

Sebastian from California

Offline sittinguphigh

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 679
Re: Conductor will not connect.
« Reply #16 on: November 26, 2013, »
Completely lost. Read the manual can't get past formatting card. What program do you use to format? Have no idea how to do firmware with pick3.
Don't know how to reflash card or what it is.
 
« Last Edit: November 26, 2013, by sittinguphigh »
What you don't know. Can hurt you.

Offline keitha43

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 1182
Re: Conductor will not connect.
« Reply #17 on: November 26, 2013, »
Try going into "Computer Management" then "Disk Management" then right click on your flash card to format it. Change the allocation size to 16kb and the file system to Fat32 like the instruction manual says. Do you have a pickit 3 to program the PIC? Flashing the card means to reformat the card correctly and to copy the .seq files and .oog files back to it and set up the password, show, and schedule.

Offline keitha43

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 1182
Re: Conductor will not connect.
« Reply #18 on: November 26, 2013, »
An example of how to load firmware on a PIC can be found here in the WIKI- You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sittinguphigh

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 679
Re: Conductor will not connect.
« Reply #19 on: November 26, 2013, »
Yes I have a pickit3.
Format completed.
« Last Edit: November 26, 2013, by sittinguphigh »
What you don't know. Can hurt you.

Offline arw01

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 866
Re: Conductor will not connect.
« Reply #20 on: November 26, 2013, »
screen print in tools where you choose the format function.  There should be an options dialog in there someplace when you do the formatting an it lets you pick the fat type etc.

Offline sittinguphigh

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 679
Re: Conductor will not connect.
« Reply #21 on: November 27, 2013, »
Should I re-flash the conductor and SSC firmware it was flashed last year?

What do I use to convert  test .seq and test audio to .ogg and load to cf card in card reader?
« Last Edit: November 27, 2013, by sittinguphigh »
What you don't know. Can hurt you.

Offline keitha43

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 1182
Re: Conductor will not connect.
« Reply #22 on: November 27, 2013, »
Yes the firmware for the conductor changed in 2013. As explained in this thread- You are not allowed to view links. Register or Login. If your SSC's are at v3 you do not need to reflash them. Your test.seq is okay. You can use "Audacity"(search for it on the internet) to convert your .mp3 to .ogg. Windows explorer can copy the .seq and .ogg files to your cf card.

Offline sittinguphigh

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 679
Re: Conductor will not connect.
« Reply #23 on: November 27, 2013, »
Reflash conductor.
SSC is v3 no need to reflash.
Audacity is one program that can convert the seq and audio to proper language for the conductor to read. Thought we had one on DLA that does that to?
 
What you don't know. Can hurt you.

Offline sebjsan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 438
  • Sebastian from California
Re: Conductor will not connect.
« Reply #24 on: November 27, 2013, »
Audacity is a free download and works great

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk

Sebastian from California

Offline sittinguphigh

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 679
Re: Conductor will not connect.
« Reply #25 on: November 27, 2013, »
Is audacity for audio language change?
I have no idea how this thing works.
I don't ever remember using this.


What you don't know. Can hurt you.

Offline keitha43

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 1182
Re: Conductor will not connect.
« Reply #26 on: November 28, 2013, »
Yes it can convert the .mpg to ogg. The older control panel let you use mp3's but there were some people whose music and the sequences would become slightly out of sync so RJ switched to .ogg to fix that issue. It is all explained in the Conductor operation manual (one of the downloads in the thread I gave a link to earlier).

Offline sittinguphigh

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 679
Re: Conductor will not connect.
« Reply #27 on: November 28, 2013, »
I found the test files audio and sequence.
I use the Audacity for the audio. Can't figure out how to start working that program.
Now what program do I use for the sequence file so I can use it on the conductor?
 
 
« Last Edit: November 28, 2013, by sittinguphigh »
What you don't know. Can hurt you.

Offline keitha43

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 1182
Re: Conductor will not connect.
« Reply #28 on: November 28, 2013, »
If it is in .seq format it is already in conductor format.

Offline sittinguphigh

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 679
Re: Conductor will not connect.
« Reply #29 on: November 29, 2013, »
OK. But I still need to know how to change my vixen programs over when I program. Is it xlights?
Were do I start in the Audacity program? How to I get the audio into the program and change it over?

What you don't know. Can hurt you.