Author Topic: Started software to create secuences.  (Read 11285 times)

Offline castortiu

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 200
Re: Started software to create secuences.
« Reply #15 on: August 09, 2010, »

Offline castortiu

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 200
Re: Started software to create secuences.
« Reply #16 on: August 09, 2010, »
Kwajtony,

I think the video will answer what you asked, different "objects" will render the effects individually on the waveform, so you can control every channel if you wish but the recommended way will be group them in sets and work with the sets.

The idea is to have a huge number of effects and behavior for objects, so you would not need to work directly on the channels.

Cas.







Offline Kwajtony

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 646
Re: Started software to create secuences.
« Reply #17 on: August 09, 2010, »
Way cool, I can see the arches leaping as you are developing this, the roof wreaths are blinking according to the program and in the preview I have my objects placed upon a picture of the front of my house.  Live Preview  WOW!
R,
Tony "C"

Offline meman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 561
Re: Started software to create secuences.
« Reply #18 on: August 09, 2010, »
Looks great so far, please continue to keep us posted on your progress! I can see that use of the shif+x or FKeys would be great for allowing two handed operation...controlling speed and toggling between create/edit mode with the keys while using the mouse with the other hand.

Mike E.

Offline deplanche

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 343
Re: Started software to create secuences.
« Reply #19 on: August 09, 2010, »
A feature I think would be useful is to use the scroll mouse button to ramp or fade while the music is playing.  I think it could make nice, smooth transitions, especially for things like arches.

Offline castortiu

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 200
Re: Started software to create secuences.
« Reply #20 on: August 13, 2010, »

Offline foodseller

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 75
  • Celebrating CHRISTmas-one light at a time!
Re: Started software to create secuences.
« Reply #21 on: August 14, 2010, »
This is just way to cool!  When do you need beta testers?  Not that I am anxious to try it or anything.......but when do you need beta testers?     ;D

foody
Up to three channels now!!! Flashlight in each hand and one on my hat!

Offline castortiu

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 200
Re: Started software to create secuences.
« Reply #22 on: August 14, 2010, »

Offline Aussiephil

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 480
    • My Controllers
Re: Started software to create secuences.
« Reply #23 on: August 15, 2010, »
Blame rmonty for pointing this out, really need to pay more attention...

This looks awesome, grabbed the latest published build to have a play.

Now i have a silly question - have you looked at integrating E1.31 protocol into the application to cater for some of the extreme channel count RGB display's that are going to happen this year?

Cheers and all the best, now to go and have fun
Aussiephil
Never enough time
Dont Forget - "Play Nicely"

Offline Kwajtony

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 646
Re: Started software to create secuences.
« Reply #24 on: August 15, 2010, »
I'm sure it is close to handling that (RGB) if not now soon, with the stuff Cas has put together so far   all I can say is -- WOW -- I'm willing to give it a try. 

TOny "C"
R,
Tony "C"

Offline dmaccole

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
    • PacificaLights.info
Re: Started software to create secuences.
« Reply #25 on: August 15, 2010, »
You are not allowed to view links. Register or Login
Now i have a silly question - have you looked at integrating E1.31 protocol into the application to cater for some of the extreme channel count RGB display's that are going to happen this year?

Phil:

What Gus is building is a sequencing front-end to Vixen, which in turn would then play the files normally. As he said back in December ...

You are not allowed to view links. Register or Login
Is Vixen good enough for everyone?
....

What do you think about a software that generate.VIX files that can be loaded with Vixen, but this software allows to create the whole sequence in the preview screen, basically there is no preview screen.
As I understand it, the Xlights software (You are not allowed to view links. Register or Login) should, therefore, be able to play Gus' Prancer files as well.

\dmc

________________________
The only thing more dangerous than a software engineer with a soldering iron or a hardware engineer with a compiler is a liberal-arts major with either.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline castortiu

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 200
Re: Started software to create secuences.
« Reply #26 on: August 15, 2010, »

Offline castortiu

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 200
Re: Started software to create secuences.
« Reply #27 on: August 16, 2010, »

Offline dmaccole

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 758
    • PacificaLights.info
Re: Started software to create secuences.
« Reply #28 on: August 16, 2010, »
________________________
The only thing more dangerous than a software engineer with a soldering iron or a hardware engineer with a compiler is a liberal-arts major with either.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Aussiephil

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 480
    • My Controllers
Re: Started software to create secuences.
« Reply #29 on: August 23, 2010, »
Never enough time
Dont Forget - "Play Nicely"